Mestská plaváreň je v havarijnom stave, nemá ju kto prevádzkovať

Stará mestská plaváreň v Ružomberku stráca od nového roka prevádzkovateľa. Súčasný koncesionár, spoločnosť Ivaning, s. r. o., pred časom vypovedal zmluvu. Dôvodom je výška dotácie od mesta v celkovej hodnote 95.000 eur ročne, ktorá podľa neho nie je dostatočná.
„Plaváreň je skutočne v havarijnom stave. Každý rok je potrebné investovať do jej údržby viac peňazí. Žiadal som o zvýšenie mzdových prostriedkov, no nevyhoveli mi,“ vysvetlil TASR Pavol Ivan, majiteľ správcovskej spoločnosti Ivaning. Od radnice v súčasnosti požaduje zvýšenie dotácie o približne 30.000 eur ročne.
Samospráva pripúšťa pravdivosť argumentov súčasného prevádzkovateľa, ktorý napríklad doplnením ponuky o ranné a večerné plávanie zvýšil záujem Ružomberčanov o návštevu krytej plavárne. „Do konca roka 2016 plánujeme nájsť nového prevádzkovateľa. Chceme koncesionárovi pripraviť lepšie podmienky, aby nebol v strate,“ uviedol asistent primátora mesta Ružomberok Michal Praženica.
O nových zmluvných podmienkach rozhodne mestské zastupiteľstvo pravdepodobne na najbližšom zasadnutí. V prípade, že radnica novému správcovi ponúkne viac finančných prostriedkov, existuje možnosť, že do súťaže sa zapojí aj spoločnosť Ivaning. Havarijný stav mestskej plavárne je však potrebné riešiť komplexnou rekonštrukciou, ktorá si vyžiada státisíce eur. Mesto sa na ňu pokúsi získať peniaze z fondov Európskej únie.

Súvisiace články

Aktuálne správy