Sen skutočnosťou: 9 krajín s najkratším pracovným týždňom

, Business Insider Foto: thiinkstock;SITA/AP

September je pre mnohých mesiacom návratu do práce, je pomaly koniec leta a dovolenkového obdobia. Pracovné povinnosti volajú. V prípade, že sa po niekoľkých dňoch voľna nedokážete zaradiť do pracovného života, urobíte lepšie, ak sa na nasledujúcu správu InterNations ani nepozriete.

V prieskume oslovili 14 000 ľudí, ktorí opustili svoju krajinu kvôli práci a usadili sa niekde inde, kde by mohli byť šťastnejší. V správe sa zohľadňujú rôzne faktory, nakoľko je komplikované sa v danej krajine usadiť, aká je kvalita života a životné náklady. Rovnako sa autori zamerali na to, koľko hodín trvá priemerný pracovný týždeň. Pozrite si 9 krajín, kde trávia najmenej času v kancelárii, či za výrobným pásom.

9. Nový Zéland: 42,2 hodiny týždenne
Nový Zéland vychádza najlepšie, pokiaľ ide o rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. Dokázalo poraziť Dánsko aj Luxembursko, ktoré sú na druhom a treťom mieste.

8. Luxembursko: 41,8 hodín týždenne
Luxembursku patrí číslo jeden za stabilnú ekonomiku, bezpečnosť, a zdravú rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom.

7. Nórsko: 41,7 hodín týždenne
Spolu s krátkym pracovným týždňom je na tom Nórsko dobre aj v rebríčku najlepšej rovnováhy medzi pracovným a osobným životom.

6. Írsko: 41,5 hodín týždenne
Hodín strávených v práci v Írsku nie je veľa, ale rovnako ani plat nie je vysoký. Jeden zo štyroch prisťahovalcov do Írska hovorí, že nie sú celkovo spokojní so svojou finančnou situáciou.

5. Cyprus: 41,5 hodín týždenne
Cyprus poskočil zo 41. na 28. miesto v prieskume, najmä kvôli dobrým výsledkom v podkategórii možností trávenia voľného času.

4. Kanada: 41,1 hodín týždenne
S dĺžkou pracovného týždňa je Kanada na 12. mieste svetového rebríčka pre kvalitu života prisťahovalca.

3. Fínsko: 41,1 hodín týždenne
Fínsko je jednotka v kvalite rodinného života.

2. Francúzsko: 41,0 hodín týždenne
Francúzsko je obľúbenou destináciou, pričom 78 % prisťahovalcov tvrdí, že sú celkovo spokojní s životom v zahraničí.

1. Dánsko: 39,0 hodín týždenne
Aj keď by to mohlo byť lákavé, mať najkratší pracovný týždeň na svete, presťahovanie sa do Dánska nie je vôbec jednoduché. Z tohto pohľadu sa Dánsko umiestnilo v prvej trojke krajín, kde sú podmienky ne presídlenie najnáročnejšie. 

Súvisiace články

Aktuálne správy