Inšpirujte sa: Čo robia milionári pred raňajkami

, CNBC Foto: SITA/AP

Rána môžu byť najproduktívnejšiu časťou dňa, pokiaľ ide o kreativitu. Ale dajú sa využiť aj na krátky nádych ešte pred tým, než sa na vás spustí spŕška nárokov od ostatných ľudí.

Nie je tajomstvom, že práve začiatok dňa je v prípade mnohých veľmi úspešných ľudí, venovaný istým rituálom, alebo ak chcete naopak, dennej rutine, vďaka ktorej sa im darí lepšie sústrediť sa a získať potrebnú energiu pred nadchádzajúcim hektickým dňom plným výziev. 

Howard Schultz vytiahne bicykel
Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Starbucks venuje rána rozcvičke a nie kávičkovaniu. Prebudí sa o 4:30 každé ráno, vezme svojich troch psov vyvenčiť a potom sa ide zajazdiť na dvoch kolesách. Následne pre svoju žena a seba pripraví kávu z ôsmich lyžičiek Bodum čo je vo svete prípravy kávy French press určite pojem.

Richard Branson si naplánuje svoj deň
"Počas mojich 50 rokov v podnikaní som prišiel na to, že keď vstanem skoro ráno, môžem dosiahnuť počas dňa oveľa via. A tým pádom aj v živote," napísal Branson vo svojom blogu pred dvoma rokmi. Zakladateľ Virgin Group vstáva o piatej ráno. Prebehne si noviny, odpovie na e-maily, a naplánuje si svoj pracovný deň.

Michelle Phanová si prebehne e-maily v sprche
Michelle Phanová je zakladateľka Ipsy rozprávkovo zbohatla vďaka svojim videoblogom. Jej rána nie sú vôbec monotónne. Najskôr si skontroluje e-maily v sprche, samozrejme vďaka spoľahlivému vodotesnému púzdru, a zatiaľ čo si čistiť zuby, robí drepy. Rozcvička pokračuje, aj keď robí kľuky,  číta pri tom elektronickú poštu.

Warren Buffett číta noviny
Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Berkshire Hathaway, už v roku 2007, povedal, že číta. Veľa číta. Jeho rána začínajú prelistovaním The Wall Street Journal, na rad prídu aj USA Today a Forbes. Potom sa vrhne na Financial Times, The New York Times, The Omaha World-Herald a American Banker. Číta vlastne celý deň.

Mark Cuban pracuje ešte aj v posteli
Podnikateľ , investor a majiteľ Dallas Mavericks, každé ráno začína prácou priamo z postele. "Biznis je môj spôsob rannej meditácie,keď vstanem, začínam ihneď pracovať."

Ursula Burnsová cvičí
Predsedkyňa predstavenstva a šéfka spoločnosti Xerox sa dostala ako prvá afroameričanka dostala do vedenie spoločnosti z Fortune 500. Vstáva o 5:15 a čuduj sa svete, okamžite si skontroluje svoje e-maily. Ako je uvedené v knihe "Čo robia najúspešnejší ľudia pred raňajkami," Burnsová má tiež dvakrát týždenne zaplateného osobného trénera, ten sa jej venuje od 6 hodiny rannej.

Jack Dorsey medituje
Spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Twitter sa prebúdza každé ráno o piatej. Následne pol hodinku venuje meditácii. Potom si ide zabehať, zdolá takmer 10 kilometrov a až potom si uvarí kanvicu kávy.

Arianna Huffingtonová cvičí jogu
Mediálna magnátka pravidelne v skorých ranných hodinách medituje a venuje sa joge. Ako vo svojej nedávno publikovanej knihe "The Sleep Revolution," píše, základom pre dobré ráno je dobrý nočný spánok. Popisuje, ako má dostatok spánku zásadný význam pre produktívny deň.

Daymond John sa zameriava na svoje ciele
Podnikateľ Daymond John je zakladateľ a CEO spoločnosti Fubu. Autor knihy "The Power of Broke" si každé ráno pripomína svoje ciele. John si priebežne robí zoznam siedmych cieľov. Sú to ciele osobné, rodinné aj obchodné, súvisiace termínmi. Tieto ciele si prečíta každé ráno. 

Súvisiace články

Aktuálne správy