Ministra dopravy Romana Brecelyho nahradil Árpád Érsek

Prezident SR Andrej Kiska odvolal ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Romana Brecelyho (Sieť) a na jeho miesto vymenoval doterajšieho rezortného štátneho tajomníka Árpáda Érseka (Most-Híd).

Nástupcom ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Romana Brecelyho (Sieť) sa stal doterajší rezortný štátny tajomník Árpád Érsek (Most-Híd). Prezident SR Andrej Kiska v stredu podvečer odvolal Brecelyho a na jeho miesto vymenoval Érseka. Výmena na čele ministerstva dopravy súvisí s nedávnym prestupom pätice poslancov zo strany Sieť do poslaneckého klubu strany Most-Híd.

Brecely už v utorok podal demisiu, čím naplnil svoje rozhodnutie po zasadnutí koaličnej rady z 19. augusta. Vzhľadom na zmeny v politickom usporiadaní parlamentu to označil za konštruktívny krok a správne riešenie súčasnej situácie. Brecely sa stal ministrom dopravy 23. marca tohto roka, kedy vznikla súčasná koaličná vláda na čele so Smerom-SD. Za svoje najdôležitejšie rozhodnutia v úlohe ministra označil analytickú prácu a s ňou súvisiace zmeny v koncesnej zmluve na výstavbu a prevádzku bratislavského obchvatu, riešenie kritickej situácie v systéme elektronických diaľničných známok, či zapojenie rezortu dopravy do projektu Hodnota za peniaze.

Érseka na post ministra dopravy navrhol Most-Híd minulý týždeň. Ako štátny tajomník ministerstva dopravy pôsobil aj vo vláde Ivety Radičovej v rokoch 2010 – 2012. Vláda v stredu odvolala Érseka z funkcie štátneho tajomníka. Jeho nástupcu na tomto poste by mala nominovať Slovenská národná strana.

Súvisiace články

Aktuálne správy