Dôvera amerických spotrebiteľov sa v auguste zvýšila

Index dôvery spotrebiteľov v USA, ktorý zostavuje americká výskumná organizácia Conference Board, posilnil na hodnotu 101,1 bodu z júlových 96,7 bodu.

Dôvera amerických spotrebiteľov sa v auguste dostala na najvyššiu úroveň za takmer rok, čo naznačuje, že ekonomický rast krajiny by sa mohol v druhej polovici roka zrýchliť. Index dôvery spotrebiteľov, ktorý zostavuje americká výskumná organizácia Conference Board, posilnil na hodnotu 101,1 bodu z júlových 96,7 bodu. Išlo o najvyššiu úroveň dôvery za jedenásť mesiacov. Rast hodnoty indexu bol odzrkadlením toho, že americkí spotrebitelia pozitívnejšie hodnotia terajšiu ekonomickú situáciu a zlepšili sa aj ich očakávania.
Americké ministerstvo obchodu v pondelok informovalo, že výdavky amerických spotrebiteľov sa v júli zvýšili o 0,3 percenta po júnovom raste o 0,5 percenta. Príjmy Američanov v júli stúpli o 0,4 percenta po júnovom posilnení o 0,3 percenta. Analytici rátajú s tým, že dobrý rast spotrebiteľských výdavkov bude motorom celkového ekonomického rastu. Výdavky na tovary dlhodobej spotreby, ako sú autá, posilnili až o 1,6 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy