Trojkilometrová lesná cesta na Kubínsku hoľu je už opravená

Takmer dvojmesačná rekonštrukcia viac ako trojkilometrového úseku lesnej cesty na Kubínsku hoľu si vyžiadala finančné prostriedky vo výške 470.000 eur. Mesto Dolný Kubín prispelo na opravu sumou 94.000 eur, zvyšok hradilo z eurofondov.
„Celoplošná oprava povrchu vozovky sa začala na hornom konci mestskej časti Beňová Lehota a skončila až pri tamojšom lyžiarskom stredisku,“ uviedol Vladimír Adamec z kancelárie primátora mesta Dolný Kubín. V súčasnosti je už cesta pre motoristov plne sprístupnená a prejazdné sú obidva pruhy vozovky.
Zrekonštruovaná lesná cesta je nenahraditeľná pre majiteľov lesov, súkromných chát aj pre lyžiarske stredisko. Veľmi dôležitá je aj z hľadiska cestovného ruchu. Najmä v zimných mesiacoch je významnou spojnicou práve medzi lyžiarskym strediskom a dolnokubínskym akvaparkom.
Projekt rekonštrukcie vypracoval Spolok bývalých urbarialistov obce Veľký Bysterec. „Pevne veríme, že rekonštruovaná komunikácia prispeje nielen k lepšej dopravnej obslužnosti územia a lokality v rámci obhospodarovania lesa a lesných porastov, ale zároveň bude v podobe vylepšených zjazdných a technických parametrov lesnej cesty viesť k vyššej bezpečnosti premávky,“ uvádzajú na svojej internetovej stránke.

Súvisiace články

Aktuálne správy