Nová služba by mala pomôcť zamestnávateľom pri registrácii

Sociálna poisťovňa zaviedla novú elektronickú službu. Mobilná aplikácia má uľahčiť registráciu zamestnancov.
Aplikácia zrýchli a sprehľadní predbežné prihlásenie zamestnancov a umožní kontrolu pri ich prihlasovaní do registra Sociálnej poisťovne. Je to nová alternatíva pre predbežné prihlásenie alebo odhlásenie zamestnanca na sociálne poistenie. Oproti faxu alebo mailu je jej výhodou rýchla dostupnosť prostredníctvom mobilných telefónov s internetom a operatívna kontrola v registrácii zamestnancov.
Aplikácia je dostupná pre najpoužívanejšie operačné systémy mobilných zariadení Android a iOS. Každý zamestnávateľ alebo ním poverená osoba si môže aplikáciu bezplatne stiahnuť z obchodu aplikácií Google Play a App Store a štandardným spôsobom nainštalovať vo svojom smartfóne. Aplikácia je intuitívna, jasne naviguje používateľa ako postupovať v jednotlivých krokoch pri predbežnej registrácii zamestnancov.
„Zamestnávateľ, ktorý cez aplikáciu predbežne registruje zamestnanca, musí úkon potvrdiť zaslaním riadneho registračného listu fyzickej osoby cez systém elektronických služieb Sociálnej poisťovne najneskôr do 3 dní. Ak by to neurobil, systém elektronických služieb ho na to upozorní. Bez zaslania riadneho registračného listu fyzickej osoby je predbežná registrácia neplatná,“ upozorňuje Peter Višváder, hovorca Sociálnej poisťovne.

Súvisiace články

Aktuálne správy