Mesto Hlohovec zmodernizuje priechod pre chodcov pred školou v Novej štvrti

Mesto Hlohovec vybuduje bezpečný priechod pre chodcov pred základnou a materskou školou na ulici A. Felcána v Novej štvrti. Na vybudovanie priechodu získalo grant vo výške 10.000 eur od ČSOB nadácie. Projekt zrealizuje v priebehu jesene, informovala Zuzana Hrinková Siebenstichová z Mestského úradu v Hlohovci. Podľa zmluvných podmienok musí byť zrekonštruovaný do konca novembra tohto roka. Hlohovec sa ako príjemca grantu zaväzuje ponechať si vlastnícke práva k získaným veciam a zabezpečovať ich údržbu.
Dôvodom, pre ktorý mesto vybralo práve tento priechod, sú časté kolízne situácie ohrozujúce najmä zdravie a bezpečnosť detí navštevujúcich školu. „Doprava je v tejto lokalite hustá, autá jazdia rýchlo a existujúci priechod pre chodcov je málo výrazný. Aj tieto faktory rozhodli o výbere lokality,“ skonštatovala Hrinková Siebenstichová.
Na priechode na ulici A. Felcána sa zrekonštruuje nástupná plocha pre chodcov. Pruhy priechodu budú výrazné červeno-biele, pribudnú aj šikmé rovnobežné čiary, ktoré zabránia odstavovaniu vozidiel pred priechodom na ľavej strane. V smere jazdy bude osadený cestný spomaľovač, vďaka ktorému budú musieť autá pred školou znížiť rýchlosť na minimum. Priechod pre chodcov bude signálnym, vodiacim a varovným pásmom upravený aj pre nevidiacich. Celý bude navyše nasvietený, čím sa zvýši bezpečnosť chodcov, najmä detí.

Súvisiace články

Aktuálne správy