V podielových fondoch pribudlo vyše 37 mil. eur

Vôbec najviac peňazí v uplynulom týždni pribudlo v dlhopisových fondoch, kde čisté predaje dosiahli 16,3 mil. eur.

Zdrojov v otvorených podielových fondoch v uplynulom týždni pribudlo. Podľa aktuálnych údajov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) evidovali fondy spravované jej členmi v 33. týždni čisté predaje na úrovni vyše 37 mil. eur. Týždeň predtým pritom z fondov naopak ubudlo viac ako 11 mil. eur. Celkový predaj podielov v uplynulom týždni dosiahol 61,4 mil. eur, kým spätný nákup podielov predstavoval 24,3 mil. eur.

Vôbec najviac peňazí v sledovanom období pribudlo v dlhopisových fondoch, kde čisté predaje dosiahli 16,3 mil. eur. V pluse boli aj akciové fondy v sume 7,3 mil. eur, zmiešané fondy s čistými predajmi 5,5 mil. eur, fondy alternatívnych investícií s 4,6 mil. eur, realitné fondy s 2,7 mil. eur a peňažné fondy s 1,3 mil. eur. Záporné čisté predaje vykázali iba fondy krátkodobých investícií v sume 431,7 tis. eur a štruktúrované fondy na úrovni 225,1 tis. eur.

Z pohľadu jednotlivých správcovských spoločností si v uplynulom týždni pripísali najvyššie čisté predaje v sume 18,3 mil. eur fondy spravované Tatra Asset Managementom. Nasledovala Prvá penzijná s čistými predajmi 5,1 mil. eur a ESPA (AM SLSP) s vyše 5 mil. eur. Na druhej strane najviac zdrojov ubudlo z fondov spravovaných spoločnosťou WIOF, WPP, WSP (Combill Management), ktoré vykázali záporné čisté predaje vo výške 224,9 tis. eur.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy