V Dunajskej Strede chcú postaviť závod za 3 mil. eur

Vďaka investičnému projektu by malo vzniknúť vyše 40 nových pracovných miest.

V Dunajskej Strede zrejme vyrastie nový drevársky závod. Postaviť ho plánuje spoločnosť Woodprof. Do výstavby závodu na spracovanie tvrdého dreva chce spoločnosť investovať približne tri milióny eur. Ako zverejnila spoločnosť vo svojom investičnom zámere, ktorý už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie, vďaka investičnému projektu by malo vzniknúť vyše 40 nových pracovných miest.

V plánovanom závode sa budú z tvrdého dreva vyrábať napríklad násady na ručné náradie či rôzne tvarové výrobky. Ročne by sa malo v závode spracovať osem tisíc metrov kubických drevnej hmoty. S výstavbou prevádzky chce investor začať už v jeseni tohto roka. Začiatkom budúceho roka plánuje začať s výrobou.

Spoločnosť Woodprof vznikla podľa výpisu z Obchodného registra SR v tomto roku vo Zvolene. Spoločníkmi vo firme sú Hirjak – Hardwood vlastnená dvoma fyzickými osobami a Beerli Holzwaren so sídlom vo Švajčiarsku. Vo svojom predmete podnikania má okrem iného aj opracovanie drevnej hmoty a výrobu komponentov z dreva.

Súvisiace články

Aktuálne správy