Kurz eura zostáva nad úrovňou 1,13 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny sa aj napriek miernemu poklesu drží nad úrovňou 1,13 USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA.
Euro sa dnes neskoro popoludní predávalo po 1,1320 USD, teda pri o niečo nižšom kurze než vo štvrtok (18. 8.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,1326 (vo štvrtok: 1,1321) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8829 (0,8833) eura.
Dnešný vývoj je podľa obchodníkov miernym protipohybom po prudkom posilnení spoločnej európskej meny vo štvrtok. V noci nadnes sa kurz eura dočasne dostal až na 1,1366 USD/EUR, čo bolo najviac od turbulencií, ktoré vyvolalo hlasovanie Britov za vystúpenie z Európskej únie (EÚ).
Navyše dolár sa vo všeobecnosti mierne zotavil. Dôvodom boli vyjadrenia predstaviteľov americkej centrálnej banky (Fed), ktorí podporili skoré zvýšenie úrokových sadzieb. Obchodníci však zostávajú skeptickí ohľadom sprísnenia menovej politiky v USA. Podľa trhu je pravdepodobnosť, že úrokové sadzby v USA sa do konca roka zvýšia aspoň raz, len asi 50 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy