TSK zlepšuje vybavenosť zariadení sociálnej starostlivosti a zvyšuje komfort

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ukončil tento mesiac rekonštrukcie Domova sociálnych služieb (DSS) v Zemianskom Podhradí a Centra sociálnych služieb (CSS) LIPA v Kostolnej - Záriečí.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ukončil tento mesiac rekonštrukcie Domova sociálnych služieb (DSS) v Zemianskom Podhradí a Centra sociálnych služieb (CSS) LIPA v Kostolnej – Záriečí. Začal aj s budovaním autistického centra v CSS DEMY v Trenčíne. Zároveň obstaráva dodávateľov na opravy ďalších ôsmich zariadení.
Podľa Mateja Pláneka z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK je cieľom investičných zmien zlepšiť vybavenosť a komfort klientov aj zamestnancov, odstrániť bariéry a rozšíriť portfólio služieb.
V DSS Zemianskom Podhradí zateplili obvodový plášť a stropnú konštrukciu, vymenili okná a vonkajšie dvere. Z celkovej ceny 62.858 eur TSK uhradil zo svojho rozpočtu 4790 eur na zhotovenie projektovej dokumentácie a 3142 eur ako povinnosť žiadateľa o dotácie na uhradenie 5 % celkovej sumy. Envirofond financoval aj zateplenie budovy B v CSS LIPA v Kostolnej – Záriečí. Zateplenie fasády objektu, výmena okien a výmena dverí stáli 54.148 eur. TSK uhradil 5300 eur zo svojho rozpočtu na zhotovenie projektovej dokumentácie a 2707 eur ako päťpercentnú spoluúčasť na realizácii projektu.
Na ukončené rekonštrukcie nadväzuje výstavba nového autistického centra CSS DEMY v Trenčíne za 1,4 milióna eur. Počas leta navyše TSK obstaráva dodávateľov na inštaláciu stropného zariadenie v CSS AVE Dubnica nad Váhom a CSS Bôrik v Nitrianskom Pravne, kde pripravujú vybudovanie čistiarne odpadových vôd. Novú terapeutickú miestnosť plánujú v CSS Partizánske. V štádiu obstarávania je aj rekonštrukcia objektu 4 v CSS SLOVEN v Slávnici či príprava energetickej úspory budovy CSS Chmelinec v Púchove. V prievidzskom CSS Domino chystajú rekonštrukciu kúpeľne a výťahu a v rámci odstraňovania bezbariérovosti nainštalujú výťahy aj v CCS Jesienka v Myjave a DSS Zemianske Podhradie.

Súvisiace články

Aktuálne správy