Ako hľadať pokémonov bezpečne a bez problémov so zákonom

, poistenie.sk Foto: SITA/AP;thinkstock

Američan hrajúci Pokémon Go zabudol, že šoféruje a autom narazil do policajného auta. Vášnivý hráč z Indonézie bol zas hľadaním zaujatý natoľko, že zablúdil. No nie len tak niekde v obyčajnom lese, ale až do areálu vojenskej základne. Hra skončila zadržaním. V Bosne a Hercegovine radšej vydali výstrahu v niekoľkých oblastiach , kde je stále možné natrafiť na zvyšné nášľapné míny z vojny odohrávajúcej sa 90. rokoch. Áno, napriek jedinečnej zábave a snahe „pochytať ich všetkých“ nesmieme zabudnúť na bezpečnosť.

Hra z dielne Nintenda a Nianticu láme rekordy v počte hráčov. Podľa odhadov analytikov spoločnosti Senzor Tower  je počet stiahnutí okolo 30 miliónov vo viac ako 35 krajinách sveta. Čísla však môžu byť omnoho vyššie.

Zranenia či nehody

Vyjsť von a hľadať – princíp hry je jasný. No pohyb vonku občas prináša, okrem príjemných zážitkov a zábavy aj nejaké tie zranenia či nehody. A hlavne v prípade, že sa nesústredíme na cestu ale na telefón. „Ak sa zraníte a máte uzatvorené životné, resp. úrazové poistenie, môžete sa obrátiť na svoju poisťovňu a žiadať vyplatenie poistného plnenia. Jeho výška závisí od poistnej sumy a od závažnosti zranenia,“ informuje  Daniela Michaličová, Komunálna poisťovňa.

Autom opatrne

Ak v nepozornosti nešťastne zakopnete o obrubník a pri páde si zlomíte nohu či ruku, môžete sa na poistenie spoľahnúť. No v prípade podobnom Američanovi spomínanom v úvode to také jednoduché nebude. Pri každej nehode je totižto prešetrovaná príčina udalosti a aj keď to v zákone doslovne napísané nenájdeme, rovnako ako telefonovanie či SMS – kovanie, aj hľadanie pokémonov je počas riadenia zakázané. Preto si to počas jazdy radšej odpustite. No a k spomínanému snáď ani netreba dodávať, že dobrý pozor si treba dávať aj pri prechode cez cestu.

Dopravné prostriedky teda pri hre radšej nechajte doma a vydajte sa na cestu po vlastných. Vy opatrnejší sa obzrite po nejakom tom úrazovom poistení či chráničoch a hlavne nezabúdajte, že hra vás má dostať von a spojiť s inými, nie oddeliť od reality.

Autorkou je Ľubomíra Ivanková, redaktorka portálu Poistenie.sk

 

Súvisiace články

Aktuálne správy