Protihluková stena na R1 pri Vlčkovciach stála 2,6 mil. eur

Zmluvná cena prác sa nemenila, dôvodom úpravy zákazky podľa Národnej diaľničnej spoločnosti bola zmena kľúčového odborníka zhotoviteľa vo funkcii hlavný stavbyvedúci.

Výstavba protihlukovej steny na úseku rýchlostnej cesty R1 Vlčkovce – Križovany nad Dudváhom (okres Trnava) v dĺžke 2,6 kilometra stála 2,19 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (2,63 mil. eur vrátane dane). Informovala o tom Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) v súvislosti s úpravou zákazky. Zmluvná cena prác sa nemenila, dôvodom úpravy bola zmena kľúčového odborníka zhotoviteľa vo funkcii hlavný stavbyvedúci.

Práce na stavbe protihlukovej steny realizovala spoločnosť Strabag Pozemné a inžinierske staviteľstvo, s. r. o. (predtým ZIPP Bratislava, spol. s r. o. do 31. decembra 2014). Diaľničiari uzatvorili zmluvu s uvedeným zhotoviteľom v januári minulého roka na základe výsledku verejnej súťaže vyhlásenej v marci 2014.

V tendri predložilo ponuky osem uchádzačov, ostatných sedem ponúk bolo v rozsahu od 2,76 mil. eur (skupina Vodohospodárske stavby, a. s. Bratislava, Metrostav, a. s. Praha) do 3,89 mil. eur bez dane (ViON, a. s. Zlaté Moravce). Predpokladaná cena zákazky predstavovala 5,6 mil. eur bez dane (6,72 mil. eur s daňou). Pôvodná lehota stavebných prác sa predĺžila zo sedemnásť na devätnásť mesiacov.

Súvisiace články

Aktuálne správy