Poisťovňa Generali dosiahla v 1. polroku zisk 4,2 milióna eur

Poisťovňa Generali na Slovensku zaznamenala v prvom polroku tohto roka čistý zisk 4,2 milióna eur. Medziročne klesol o 49,6 %. Vyplýva to z údajov, ktoré dnes zverejnila poisťovňa.
Medziročne nižší čistý zisk bol podľa vyjadrení poisťovne ovplyvnený najmä vyššou škodovosťou v oblasti neživotného poistenia v porovnaní s pozitívnym vývojom minuloročného obdobia, tvorbou opravných položiek k finančným aktívam a nižšou prijatou dividendou z investície v dcérskej spoločnosti v tomto roku.
Poisťovňa Generali na Slovensku však zaznamenala medziročný nárast celkového hrubého predpísaného poistného. Medziročne sa zvýšilo o 6,9 % na 106,3 milióna eur, z čoho životné poistenie tvorilo objem 43,6 milióna eur pri medziročnom náraste na úrovni 6,8 %. Neživotné poistenie vzrástlo medziročne o 7 % na 62,7 milióna eur.
Ako ďalej uviedla spoločnosť, v prvom polroku sa jej darilo najmä v autopoistení, ktorého objem medziročne narástol o 13,6 %.
Poisťovňa tiež zaznamenala nárast v oblasti novej produkcie. Tá medziročne stúpla o 13,1 %, a to tak v segmente životného poistenia, kde medziročný rast dosiahol 4,3 %, ako aj v segmente neživotného poistenia, kde medziročný rast predstavoval 16 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy