Kurz eura mierne klesol na 1,1207 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny mierne klesol. Informovala o tom agentúra DPA. Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1207 USD, čo je o niečo menej v porovnaní s jeho kurzom v utorok (2.

Kurz spoločnej európskej meny mierne klesol. Informovala o tom agentúra DPA.
Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1207 USD, čo je o niečo menej v porovnaní s jeho kurzom v utorok (2. 8.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v utorok napoludnie referenčný kurz na 1,1193 (v pondelok: 1,1164) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8934 (0,8957) eura.
Celkovo však spoločná európska mena v poslednom čase posilnila. Počas utorka sa jej kurz dostal až na 1,1234 USD/EUR, čo bolo najviac od prepadu kurzu po hlasovaní Britov za vystúpenie z Európskej únie (EÚ) v júnovom referende. Negatívny vplyv na dolár má pokles očakávaní týkajúcich sa zvyšovania úrokových sadzieb v USA, čo naopak podporilo euro.
Dnes sa môžu o nové impulzy postarať údaje o vývoji nálady v sektoroch služieb na oboch stranách Atlantiku. Expert nemeckej krajinskej banky Landesbank Hessen-Thüringen Ralf Umlauf nepočíta s optimistickými signálmi zo sektora služieb eurozóny ani USA.

Súvisiace články

Aktuálne správy