Za druhý kvartál len 20 miliónov eur: Zisk Deutsche Bank sa prepadol takmer o 100 percent!

, ČTK Foto: SITA/AP

Čistý zisk nemeckej bankovej spoločnosti Deutsche Bank sa v druhom štvrťroku prepadol o 98 percent na 20 miliónov eur. Najväčšia banka v Nemecku v tlačovej správe uviedla, že výnosy jej klesli nielen z obchodovania s akciami, ale aj z obchodovania s dlhopismi. Výsledky banky ovplyvnilo aj referendum o vystúpení Británie z EÚ.

Celkové výnosy banke vo štvrťroku medziročne klesli zhruba o 20 percent na 7,39 miliardy eur.

Zisk ale prekonal očakávania analytikov, ktorí v ankete agentúry Reuters v priemere čakali, že sa banka prepadne do straty 105 miliónov eur.

Deutsche Bank upozornila, že možno bude musieť pristúpiť k hlbším škrtom, aby sa jej situácia zlepšila. "Ak bude súčasné slabé ekonomické prostredie pretrvávať, budeme musieť byť ešte ambicióznejší v načasovaní a intenzite reštrukturalizácie," uviedol generálny riaditeľ John Cryan.

Príjmy v divízii investičného bankovníctva sa znížili o 28 percent. Príjmy z obchodovania na menových trhoch zhruba stagnovali, zatiaľ čo príjmy z obchodovania s dlhopismi a ďalšími produktmi sa medziročne znížili o 19 percent na 1,8 miliardy eur. Práve táto divízia je najvýnosnejšie súčasťou skupiny, poznamenala agentúra Reuters.

Na hospodárenie banky mali negatívne dopady aj veľmi nízke úrokové sadzby na trhu. Akcie Deutsche Bank po výsledkoch začali obchodovanie poklesom o 2 percentá.


 

 

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy