Spotrebitelia v USA sú napriek brexitu optimistickí

Index dôvery amerických spotrebiteľov, ktorý zostavuje Conference Board, v júli nepatrne oslabil na úroveň 97,3 bodu z júnovej revidovanej hodnoty 97,4 bodu.

Americkí spotrebitelia pozitívne hodnotia terajšie ekonomické podmienky, ale sú trochu opatrnejší, pokiaľ ide o budúcnosť. Index dôvery spotrebiteľov, ktorý zostavuje americká výskumná organizácia Conference Board, v júli nepatrne oslabil na úroveň 97,3 bodu z júnovej revidovanej hodnoty 97,4 bodu. Terajšiu ekonomickú situáciu americkí spotrebitelia hodnotia najlepšie od septembra minulého roka.

Prieskum, na základe ktorého organizácia Conference Board júlový index zostavila, bol prvým zisťovaním nálady spotrebiteľov v USA po tom, ako Británia 23. júna odhlasovala odchod z Európskej únie. Odhlasovanie brexitu zatriaslo finančnými trhmi, ale zdá sa, že amerických spotrebiteľov príliš neznepokojilo. Lynn Franco, šéfka oddelenia ekonomických indikátorov v organizácii Conference Board, uviedla, že júlová hodnota indexu zodpovedá situácii, v ktorej ekonomika mierne rastie.

Súvisiace články

Aktuálne správy