Kriminálny úrad FS urobil dnes razie v stavebnej firme Dúha

Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy dnes vykonali na viacerých miestach po Slovensku zaisťovacie úkony. „Ide o podozrenia zo spáchania trestného činu v oblasti spotrebných daní a o výzvu na dobrovoľné vydanie účtovníctva v oblasti dane z pridanej hodnoty (DPH),“ priblížila pre TASR hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.
Podrobnosti však v tejto chvíli podľa nej nie je možné zverejniť, keďže vyšetrovanie nie je ukončené. Potvrdila tak informácie Denníka N o raziách v stavebnej spoločnosti Dúha. „Je to záležitosť účtovníctva, dožadovali sa účtovných dokladov,“ uviedol pre denník majiteľ firmy Miroslav Remeta.
Stavebná spoločnosť v súčasnosti napríklad buduje v konzorciu zákazku za 410 miliónov eur. Ide o úsek D1 pri Žiline, na ktorom sa razí aj 7,5-kilometrový tunel Višňové, ktorý má byť po dobudovaní najdlhším tunelom na Slovensku.
Podľa denníka sa kontrolóri mali prísť pozrieť napríklad na pracoviská Dúhy pri Žiline, kde stavia Višňové. Dokumenty mali žiadať aj na pracovisku pri Martine, kde sa pred rokom dokončila diaľnica Dubná Skala – Turany.

Súvisiace články

Aktuálne správy