Jadrový zisk skupiny Orange v prvom polroku mierne klesol

Telekomunikačný operátor za január až jún vykázal zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) v sume 5,913 mld. eur, čo bolo o 0,6 % menej ako v prvom polroku vlaňajška.

Francúzsky telekomunikačný operátor Orange za január až jún tohto roka vykázal zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) v sume 5,913 mld. eur, čo bol na porovnateľnom základe medziročný pokles o 0,6 %. Prevádzkový zisk spoločnosti v prvom polroku tohto roka oproti rovnakému obdobiu vlaňajška oslabil o 123 mil. eur na 2,141 mld. eur. Čistý zisk firmy sa medziročne zvýšil o 2,05 mld. eur na sumu 3,323 mld. eur. Išlo však o výsledok predaja britského operátora EE, ktorý sa zrealizoval v januári. Orange o tom informoval v utorok na svojej internetovej stránke.

Tržby spoločnosti v prvej polovici tohto roka oproti januáru až júnu 2015 posilnili o 0,3 % na 20,079 mld. eur. Pokračoval tak ich rast z druhej polovice vlaňajška, kedy sa na porovnateľnom základe tiež zvýšili o 0,3 %. V druhom kvartáli tohto roka však tržby firmy Orange stagnovali po raste o 0,6 % v prvom štvrťroku. Telekomunikačný operátor potvrdil svoj výhľad na celý rok 2016, ktorý ráta s tým, že EBITDA sa medziročne na porovnateľnom základe zvýši.

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange.

Súvisiace články

Aktuálne správy