Ceny ropy vzrástli, americká WTI sa obchoduje tesne nad 43 USD za barel

Ceny ropy dnes ráno mierne vzrástli. Americká ropa WTI sa obchoduje tesne nad úrovňou 43 USD (39,15 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI so septembrovým kontraktom sa dnes ráno o 7.49 SELČ predával po 43,21 USD. To bolo o 8 centov viac než v pondelok (25. 7.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas pondelka stratil 1,06 USD alebo 2,4 % a uzavrel obchodovanie na úrovni 43,13 USD za barel, čo bolo najmenej od konca apríla. Septembrový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 15 centov na 44,87 USD za barel.
Dôvodom mierneho nárastu cien čierneho zlata sú podľa obchodníkov vyhliadky na ďalší pokles ropných rezerv v USA. Dnes večer zverejní svoju správu o stave rezerv súkromný American Petroleum Institut (API). Americké ministerstvo vnútra potom predloží oficiálnu správu o zásobách ropy v stredu (27. 7.). Experti predpokladajú, že rezervy sa v uplynulom týždni znížili desiaty týždeň po sebe. To signalizuje pokles ponuky alebo zvýšenie dopytu a podporuje ceny.

Súvisiace články

Aktuálne správy