Vodičov zo zahraničia majú na kúpu e-známky upozorniť signalizačné tabule

V letnom období prúdi na Slovensko oveľa viac motoristov zo zahraničia než obvykle. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) chce preto zvýšiť informovanosť zahraničných motoristov o tom, že na Slovensku sa za jazdu po diaľniciach a rýchlostných cestách uhrádza elektronická diaľničná známka.
Na vybraných diaľničných priechodoch tak diaľničiari umiestnili signalizačné zariadenia. „Informačné signalizačné zariadenia sú umiestnené na hraničných priechodoch v smere z Českej republiky, Maďarska a Rakúska,“ priblížila hovorkyňa NDS Michaela Michalová.
Podľa možnosti ich diaľničná spoločnosť osadila aj pred Informačno–predajným miestom NDS, ktoré ponúka elektronické diaľničné známky v nepretržitej prevádzke.
„Umiestnenie signalizačných tabúľ s informáciou o povinnosti kúpy elektronickej diaľničnej známky má za cieľ znížiť počet priestupkov za používanie spoplatnenej infraštruktúry bez úhrady v prípade motoristov zo zahraničia,“ odôvodnila Michalová. Pripomenula, že ročnú, mesačnú alebo desaťdňovú elektronickú diaľničnú známku si motoristi môžu kúpiť napríklad aj cez internetový portál eznamka.sk.
V prípade mimoriadnej dopravnej situácie na diaľnici budú signalizačné tabule na hraničných priechodoch podľa hovorkyne využívané aj pre rýchlu informáciu o incidente na blížiacom sa úseku.

Súvisiace články

Aktuálne správy