Mladý multimilionár sa peňazí z predaja firmy ani nedotkol, radšej predal osobné veci, aby mohol ísť na dovolenku s rodinou

, Business Insider Foto: thebucketlistfamily.com

Má len 26 rokov a jeho snom bolo cestovanie. Garrett Gee spoluzaložil s hŕstkou svojich priateľov z vysokej školy v roku 2014 firmu, ktorej sa podarilo vyvinúť úspešnú technológiu. Firmu predali za 54 miliónov dolárov. A hoci má peňazí viac než dosť, stále hľadá spôsoby, ako financovať netradičný život svojej rodiny.

Firma sa volala Scan a technológiu použili v Snapcode. Sú to tie malé čierne bodky pri ikone Snapchat, ktoré umožňujú ostatným používateľom nájsť vás nasnímaním ódu fotoaparátom inteligentného telefónu. Garett Gee je jeden z mužov, ktorí navrhli technológiu, za jej predaj si dnes môže dovoliť omnoho viac, než len nikdy nekončiacu dovolenku s manželkou a svojimi dvoma deťmi.

Doteraz mal z predaja zarobené peniaze na uložené na bankovom účte, podľa toho čo vyrozpráva pre Business Insider, sa ich ani nedotkol. Namiesto toho usporiadal garážový výpredaj a 45 000 dolárov, ktoré získal predajom vecí, vrazil do financovania šesťmesačnej cesty okolo sveta.

Na cestách sa rodinke natoľko zapáčilo, že muselo prísť rozhodnutie. Gee hľadá spôsob, ako aj po uplynutí šiestich mesiacov našiel spôsob pre cestovanie bez toho, aby musel siahnuť na peniaze z predaja firmy. Je nutné pripomenúť, že to nie je typická dobrodružná cesta nejakého zbohatlíka. Všetko je dopodrobna naplánované, míňa sa minimálne, snažia sa vždy kupovať tie najlacnejšie letenky. Zatiaľ im to vychádza tak, že aj po šiestich mesiacoch, v decembri, im zostanú nejaké ušetrené peniaze.

Potom, čo Gee predal svoj podiel Snapchatu, uvedomil si, že by peniaze mal minúť na niečo, čo mu naplní srdce i dušu. Vedel, že by chcel cestovať. V tom čase si spomenul na slová Navala Ravikanta, generálneho riaditeľ a spoluzakladateľa spoločnosti AngelList. Ten mu povedal. „Ak ste mladí, jedna z najlepších vecí, ktoré môžete urobiť, je vybudovať si vlastnú značku." A presne to aj urobil.

Vybudoval si značku, ktorá stojí na niečom čo miluje. Dobrodružstvo cestovania s rodinou kombinuje s láskou k fotografovaniu. Svoje zážitky zverejňuje v rámci denníka na internete.  Gee uviedol, že The Bucket List Family im nielen vytvára udržateľný kočovný životný štýl, ale tiež mu umožnilo vybudovať biznis okolo životného štýlu, ktorý preferuje.

„Vaša vlastná značka je niečo, čo vám nikto nemôže vziať. Niečo, čo si nikto nemôže prisvojiť, ani rozobrať na náhradné diely,“ tvrdí Gee.

Ak si vezmeme nízkonákladový život jeho rodiny spojený s neustálym cestovaním po celom svete, je to trochu netradičné pre niekoho, kto sa presadil v technologickom biznise. Ale odráža to prístup k životu. Aj keď je teraz Gee  úspešný, Gee tvrdí, že v škole mu to nikdy nešlo. "Bol som veľmi zlý študent. Jediné, čo ste potrebovali dosiahnuť v škole, bola dobrá známka. Tá vec ale bola pre mňa vždy ťažká."

Kým Gee bojoval s domácimi úlohami a neskôr so skúškami, uvedomil si, že bude omnoho motivujúcejšie, ak bude pracovať na veciach, ktoré zaujímajú. Ako študent na Brigham Young University, ktorá neponúka študentom možnosť navrhnúť si vlastný študijný plán, sa rozhodol zapísať iba na tie prednášky, ktoré ho zaujímali. A to napriek tomu, že mu bolo oznámené, že takáto forma štúdia nekončí získaním titulu. Gee reagoval po svojom. „Som tu, aby som získal vzdelanie, nie titul.“

Keď sa spolu so svojim tímom presťahoval do Bay Area, aby spoločne pracovali v Scan, Gee sa razom v určitých kruhoch preslávil. Čoskoro však zistil, že zostať v žiare reflektorov na technologickej scéne je len desať minút slávy. Namiesto toho túžil po bežnejších veciach, na ktorých mu skutočne záležalo. Potreboval tráviť viac času s rodinou aby dosiahol stav fyzickej pohody.  Hoci mu práca bola koníčkom, nedokázal sa stotožniť so životnou cestou, na ktorú nastúpil. Svojim kolegom oznámil, že sa hodlá vrátiť späť do Utahu. Dohodli sa, ale požiadali ho, aby ešte pred tým ako odíde, pomohol získať pre firmu peniaze. Bolo to v roku 2013, firma sa prostredníctvom "Shark Tank" uchádzala o priazeň investorov, nakoniec si ponuku Scanu všimol Snapchat.

"Nikdy som sa nepovažoval za podnikateľa, užívam si skôr kreatívnu stránku podnikania, tú časť, ktorá dokáže posúvať život dopredu. Som naozaj dobrý vo veciach, na ktorých mi záleží," tvrdí Gee. To pre túto chvíľu znamená, že sa zameriava na vyhľadávanie dobrodružstiev spolu so svojou rodinou. Zároveň potvrdil, že pracuje na novej aplikácii.

Ak vás zaujíma, ako zachytáva Gee svoj aktuálny každodenný život swo svojou rodinou, stačí navštíviť jeho webové stránky, alebo si ho vyhľadať na Instagrame, kde má rodina už viac ako 281 tisíc nasledovníkov. K tomu treba pripočítať ešte 16 000 záujemcov o odoberanie vedií z ich kanála na YouTube.

Súvisiace články

Aktuálne správy