Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje hlboko pod 45 USD za barel

Ceny ropy uprostred týždňa prakticky stagnujú. Americká ropa WTI sa obchoduje hlboko pod 45 USD (40,78 eura) za barel a jej cena je najnižšia za viac ako dva mesiace. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s augustovým kontraktom sa dnes predpoludním o 9.34 SELČ predával po 44,58 USD. To bolo o 7 centov menej než v utorok (19. 7.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas utorka oslabil o 59 centov alebo 1,3 % a uzavrel na úrovni 44,65 USD za barel. Septembrový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 9 centov na 46,75 USD za barel.
Dôvodom utorkového poklesu cien čierneho zlata boli signály, že ponuka na globálnom trhu do konca roka opäť vzrastie. Podľa obchodníkov údaje Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) ukázali zvýšenie produkcie v Nigérii, odkiaľ sa dodávky v 1. polroku znížili z dôvodu útokov radikálov. Podľa správy aj Alžírsko plánuje zvýšiť ťažbu o 30 %.
Aktuálne však chýbajú silnejšie impulzy. Investori a obchodníci dnes čakajú na správu amerického ministerstva energetiky o stave ropných zásob v USA. Predpokladá sa, že počas uplynulého týždňa sa opäť znížili.

Súvisiace články

Aktuálne správy