Slováci poskytujú kvalitné služby pri prijateľných nákladoch, tvrdí Siemens

Slováci vedia poskytovať vysoko kvalitné služby pri prijateľných nákladoch. Tvrdí to spoločnosť Siemens, ktorá má na Slovensku už osem kompetenčných centier a počet jej zamestnancov stále stúpa. Zaoberá sa elektrifikáciou, automatizáciou a digitalizáciou v priemysle, energetike, zdravotníctve či doprave.
Centralizácia služieb v nadnárodných podnikoch je podľa spoločnosti dnes už dobre zavedená a osvedčená organizačná štruktúra. „Firmy ju budú využívať čoraz častejšie, lebo tým zvyšujú svoju efektívnosť. Slovensko v tomto trende zohráva v Európe dôležitú úlohu a v budúcnosti by mohlo byť jeho postavenie ešte silnejšie,“ uviedla pre TASR vedúca oddelenia komunikácie v Siemens Monika Orbanová.
Slováci podľa nej v ostatných rokoch dokázali, že vedia poskytovať vysoko kvalitné služby pri prijateľných nákladoch. V prospech Slovenska hovorí tiež lokalita v srdci Európy, kultúrna príbuznosť, členstvo v Európskej únii a zavedené euro.
„Ale aby kompetenčné centrá na Slovensko v budúcnosti prichádzali a naďalej rástli, nebude stačiť mať iba kvalifikovaných ľudí, ktorí ovládajú jazyky. Naše skúsenosti ukazujú, že treba mať ľudí, ktorí sú ochotní sa neustále učiť a zlepšovať, v čom ich, samozrejme, musí podporovať aj zamestnávateľ,“ upozornila Orbanová.
Siemens má dnes na Slovensku už osem kompetenčných centier. Počet ľudí, ktorí v nich pracujú, neustále rastie. „Nielen preto, že dokážeme zabezpečovať kvalitné služby, ale že tiež nepretržite zlepšujeme procesy, zvyšujeme ich efektívnosť a snažíme sa prinášať čoraz vyššiu pridanú hodnotu, či už v podobe sofistikovanejších služieb, alebo komplexnejšieho vývoja,“ priblížila šéfka komunikácie.
Spoločnosť ocenila, že vláda schválila koncepciu podpory centier podnikových služieb. „Pre udržanie zamestnanosti a rozvoja v tomto sektore je dôležité, aby aj vláda vytvárala a naďalej zlepšovala podmienky pre centrá podnikových služieb na Slovensku, aby nedochádzalo k presunom centier do iných krajín,“ domnieva sa.
Siemens verí, že vláda bude naďalej pozitívne vnímať iniciatívu Fóra centier podnikových služieb a podporí aj jeho ďalšie projekty, ako napríklad aktuálny projekt podpory vzdelávania budúcich zamestnancov kompetenčných centier na vysokých školách.

Súvisiace články

Aktuálne správy