Tržby Rémy Cointreau vzrástli v ČR aj na Slovensku

Firma Rémy Cointreau Czech Republic uzavrela ostatný fiškálny rok s medziročným rastom tržieb za predaj tovaru o 22 percent, sesterská spoločnosť Rémy Cointreau Slovakia zvýšila čisté tržby medziročne o 23 %.

Distribútor destilátov, spoločnosť Rémy Cointreau, uzavrel fiškálny rok 2015/2016 (účtovné obdobie apríl 2015 až marec 2016) v Čechách i na Slovensku s výraznými nárastmi tržieb. Informovala o tom v pondelok skupina.

Firma Rémy Cointreau Czech Republic zaznamenala v sledovanom roku tržby za predaj tovaru (po odpočítaní spotrebnej dane) viac ako 1,2 miliardy českých korún, čo predstavuje nárast oproti predchádzajúcemu fiškálnemu roku o 22 percent. Sesterská firma Rémy Cointreau Slovakia dosiahla medziročný rast čistých tržieb o 23 % a účtovný rok 2015/2016 uzavrela s obratom viac ako 12,2 milióna eur.

Na Slovensku rástli vlani, podobne ako v Českej republike, objemy predaných dovozových liehovín (nárast o 7,1 % oproti roku 2014, vrátane dovozov značiek českých výrobcov z ČR). Podiel importov na celkovom objeme predaných liehovín tak na Slovensku stúpol o dva percentuálne body na 24 %. Predaj lokálnych značiek vykázal z hľadiska vývoja predaných objemov pokles, medziročne o 2 percentá.

„Vývoj predajov dovozových liehovín je úzko naviazaný na ekonomický cyklus. Priaznivý ekonomický vývoj a nárast spotreby českých i slovenských domácností v posledných dvoch rokoch je hlavným motorom rastu importovaných liehovín v ČR i SR všeobecne,“ zhodnotil generálny riaditeľ spoločností Rémy Cointreau Czech Republic a Rémy Cointreau Slovakia Jiří Štětina. Ako dodal, prvý kvartál účtovného roka 2016/2017 uzavrela spoločnosť s rastom tržieb cez 20 % v ČR a viac ako 50 % v SR.

Skupina Rémy Cointreau je lídrom na trhu s alkoholickými nápojmi. V súčasnosti zamestnáva 1 800 zamestnancov. Skupina Rémy Cointreau je výsledkom fúzie holdingu Hériard Dubreuil a rodiny Cointreau, ktorá mala na starosti značky E. Rémy Martin a Cie SA alebo tiež Cointreau a Cie SA. Spoločnosti Rémy Cointreau Czech Republic, s. r. o. a Rémy Cointreau Slovakia, s. r. o. pôsobia na českom a slovenskom trhu od roku 2009, kedy prevzali distribučné operácie firmy Maxxium.

(1 EUR = 27,033 CZK)

Súvisiace články

Aktuálne správy