Úver JEREMIE pomáha podnikateľom v regiónoch

, PR článok

Malí a strední podnikatelia z regiónov Slovenska môžu získať zvýhodnenú úrokovú sadzbu vďaka európskym programom.

Do októbra 2016 môžu malé a stredné podniky získať zvýhodnený úver z programu JEREMIE. Vďaka nemu si vedia jednoducho pomôcť v raste tak, ako napríklad spoločnosť IN-ECO. „Ako jednu z hlavných výhod financovania z programu JEREMIE vnímame nižšiu úrokovú sadzbu,“ uviedol Igor Tomek, konateľ obchodno-distribučnej spoločnosti IN-ECO, ktorá dodáva dúchadlá, vývevy, prietokomery a iné príslušenstvo najmä pre čistiarne odpadových vôd. „Päťročný splátkový úver na nákup zásob poskytnutý Tatra bankou z programu JEREMIE nám umožní rozšíriť spoluprácu s novými odberateľmi,“ dodáva Tomek.

Úver JEREMIE zužitkujú najmä firmy pôsobiace v odvetviach priemyselnej výroby, stavebníctva, veľkoobchodu ako aj maloobchodu. Zvýhodnený úver však nie je určený pre podnikateľov pôsobiacich napríklad v oblasti prvovýroby poľnohospodárskych výrobkov, výroby a distribúcie tabakových výrobkov a alkoholických nápojov.

Podmienky získania úveru

Úvery JEREMIE sú určené pre malých a stredných podnikateľov s počtom zamestnancov do 250, ročným obratom do 50 mil. eur, s bilančnou sumou do 43 mil. eur. Financovaná investícia, resp. prevádzka musí byť lokalizovaná v menej rozvinutých regiónoch Slovenska, teda mimo okresov Bratislava, Malacky, Senec a Pezinok.

Program je podporený z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, spolufinancovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu SR prostredníctvom Iniciatívy JEREMIE.

Viac informácií: úver JEREMIE  

Súvisiace články

Aktuálne správy