Do výstavby inžinierskych sietí v IBV investujú N. Sučany viac ako 170.000 eur

Viac ako 170.000 eur investuje obec Nitrianske Sučany v okrese Prievidza do vybudovania inžinierskych sietí v lokalite individuálnej bytovej výstavby (IBV) Chrastečky. Projekt realizuje dodávateľ prác v nadväznosti na výstavbu nových rodinných domov. Investíciu bude obec hradiť z vlastných zdrojov.
V lokalite Chrastečky vznikne dovedna 13 rodinných domov, pričom dva z nich sa už budujú a s výstavbou ostatných začnú majitelia pozemkov po kolaudácii inžinierskych sietí, informoval dnes TASR starosta obce Pavol Caňo.
Investícia v podobe vybudovania inžinierskych sietí je prvotnou časťou projektu, po výstavbe asi 75 % rodinných domov má samospráva Nitrianskych Sučian podľa Caňa záujem zrealizovať povrchové úpravy komunikácií.
Dodávateľom prác je na základe výsledku verejnej súťaže Priemstav stavebná, a. s., so sídlom v Novákoch, tá siete buduje za 170.342,16 eura vrátane dane z pridanej hodnoty. „Investíciu budeme hradiť z vlastných zdrojov, ktoré sme získali aj z predaja pozemkov,“ ozrejmil Caňo s tým, že v záujme obce, ako i dodávateľa prác je projekt dokončiť čo najskôr.
Výstavba rodinných domov v IBV Chrastečky prinesie obci podľa starostu nových obyvateľov, a to najmä mladé rodiny. Rozšírenie lokality o ďalšiu zástavbu je podľa jeho ďalších slov podmienené nadobudnutím ďalších možných pozemkov, ako i zmenou územného plánu obce.

Súvisiace články

Aktuálne správy