Tender na terénne úpravy pre park pri Nitre sa predlžuje

Štátna spoločnosť MH Invest vo verejnej súťaži na hrubé terénne úpravy pre Strategický priemyselný park Nitra predĺžila lehotu na predkladanie ponúk z 5. na 19. júla. Predpokladaná cena prác plánovaných na päť mesiacov je 110 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Verejná súťaž na hrubé terénne úpravy pre Strategický priemyselný park Nitra sa naťahuje. Štátna spoločnosť MH Invest, s. r. o. predĺžila pôvodnú lehotu na predkladanie a otváranie ponúk z 5. júla na 19. júla tohto roka. Predpokladaná cena prác plánovaných na päť mesiacov je 110 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (132 mil. eur vrátane dane), tender bol vyhlásený koncom mája. Rozhoduje najnižšia cena, uchádzači musia preukázať dosiahnutý celkový obrat za posledné tri hospodárske roky minimálne 100 mil. eur.

Budúci zhotoviteľ zabezpečí odstránenie, uskladnenie a odvezenie ornice zo staveniska, zhutnené štrkové vankúše a štrkové pilóty pod budovy, zhutnené štrkové vankúše pod cesty, dočasné staveniskové komunikácie, oplotenie, ako aj dokumentáciu skutočného vyhotovenia stavby, manažment kontrolných dní a projektovej komunikácie v anglickom jazyku, environmentálny manažment a dokumentáciu na kolaudáciu stavby.

Termíny uskutočnenia prác na jednotlivých plochách v závislosti od výberu zhotoviteľa sú priebežne do 1. septembra až do 15. novembra tohto roka. Strategický park Nitra – sever vznikne v katastrálnom území obcí Lužianky, Dražovce a Mlynárce. V strategickom parku pri Nitre bude umiestnený výrobný závod automobilky Jaguar Land Rover.

MH Invest ešte koncom vlaňajška vybral za dodávateľa projektu a zhotoviteľa prác pre prípravu Strategického parku Nitra – sever spoločnosť Strabag Pozemné a inžinierske staviteľstvo, s. r. o. spomedzi ponúk štyroch uchádzačov. Použil pritom rokovacie konanie bez zverejnenia. Zmluvná cena dosiahla 123,1 mil. eur bez dane (147,72 mil. eur vrátane dane). Pôvodná predpokladaná cena bola 135 mil. eur bez dane.

Spoločnosť MH Invest, s. r. o. vznikla v januári 2007 ako dcérska spoločnosť ministerstva hospodárstva, od marca 2016 sa jej spoločníkom stalo ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Základné imanie spoločnosti v januári tohto roka vzrástlo z 8,33 mil. eur na 108,12 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy