EasyJet zvažuje odchod z Veľkej Británie

Šéfka nízkonákladového prepravcu Carolyn McCallová mala tento týždeň vo viacerých súkromných rozhovoroch vyhlásiť, že presun právneho sídla spoločnosti do iného štátu EÚ považuje vzhľadom na rozhodnutie britských voličov vystúpiť z EÚ za "takmer nevyhnutnú", tvrdí portál Sky News

Britský nizkonákladový letecký prepravca EasyJet zvažuje presun svojej centrály do iného štátu Európskej únie. Informoval o tom v piatok portál Sky News. Šéfka spoločnosti Carolyn McCallová mala tento týždeň vo viacerých súkromných rozhovoroch vyhlásiť, že zmenu právneho sídla spoločnosti považuje vzhľadom na rozhodnutie britských voličov vystúpiť z EÚ za „takmer nevyhnutnú“.

Pravdepodobne potrvá ešte niekoľko mesiacov, kým plán dostane definitívnu podobu, firma už ale oslovila príslušné úrady vo viacerých členských štátoch únie, s ktorými viedla neformálne rozhovory o možnosti získania licencie leteckého prepravcu, informuje Sky News. Podľa nemenovaného zdroja spoločnosť dostala radu, aby sa transformovala na právnickú osobu registrovanú v niektorom členskom štáte únie a vo Veľkej Británii si vytvorila pobočku. EasyJet medializované informácie nekomentoval.

Súvisiace články

Aktuálne správy