15 minút slávy, zaslúžených

, Bild Foto: Polizei

Sýrsky utečenec sa stal v Nemecku miestnym hrdinom potom, čo našiel 50 000 v hotovosti a odovzdal ich na polícii. Tento malý akt nesebeckosti verejne pochválila miestna polícia.

Sýrsky muž, ktorého nemecké médiá označujú ako Muhannad M., utiekol pred násilným zo svojej krajiny a dnes žije v byte v Mindene, na západ od Hannoveru. Šatníkovú skriňu dostal darom, keď ju šiel naplniť oblečením, naďabil na úkryt na jednej z políc. V ňom našiel 50 000 eur v hotovosti a vkladné knižky na 100 000 eur. Namiesto toho, aby si nečakaný dar nechal, peniaze vzal na na políciu. Dokonca zašiel tak ďaleko, že 500 eurové bankovky skontroloval, či nejde o falzifikát.

Podľa spravodajského webu The Local, sa Muhannad odvolával na svoju náboženskú vieru, čo mal byť jeden z dôvodov, prečo si peniaze nenechal. "Som moslim. Nesmiem si nechať takéto peniaze. Moje náboženstvo mi to zakazuje. Boh by mi nikdy nedovolil, aby som financoval svoje vlastné záujmy  bohatstvom niekoho iného."

Polícia sa snaží nájsť pôvodného majiteľa peňazí, ak sa to podarí, prislúcha Muhannadovi odmena. Nálezné v hodnote 3 % z peňazí, ktoré odovzdal. "Tento mladý muž konal príkladným spôsobom a zaslúži si veľký rešpekt," citujú nemecké médiá hovorcu polície. "To sa niekedy stáva, že menšie množstvo peňazí nálezcovia odovzdajú na polícii, ale takéto množstvo je úplnou výnimkou."

 

Súvisiace články

Aktuálne správy