Na rok 2016 má prostriedky na 5 súprav kontajnerov pre núdzové ubytovanie

Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR má na rok 2016 zabezpečené finančné prostriedky pre tvorbu pohotovostnej zásoby 5 súprav mobilných kontajnerov pre núdzové ubytovanie, vrátane komplexného príslušenstva a univerzálnych krycích plácht v množstve 100 súprav.
Ako ďalej uviedol predseda SŠHR v materiáli Návrh na zmenu materiálovej skladby pohotovostných zásob, ktorý by mala v stredu (30.6.) prerokovať a schváliť na svojej schôdzi vláda SR, jedna súprava mobilného kontajnera pre núdzové ubytovanie má predpokladanú cenu 196.000 eur vrátane DPH, čo podľa SŠHR pri piatich súpravách predstavuje finančnú potrebu v rozsahu 980.000 eur.
Jedna súprava mobilného kontajnera pre núdzové ubytovanie pozostáva z mobilných ubytovacích kontajnerov, ďalej z mobilných sanitárnych kontajnerov (sprchovacie + WC kontajnery) a z mobilných kontajnerov pre logistickú podporu. „Jedna súprava mobilného kontajnera pre núdzové ubytovanie s komplexným vybavením zabezpečí núdzové ubytovanie pre 150 osôb,“ dodala SŠHR v materiáli.

Súvisiace články

Aktuálne správy