Primátor R. Soboty sa aktívne podieľal na príprave akčného plánu

Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko sa aktívne zúčastňoval na príprave akčného plánu okresu Rimavská Sobota. Takto dnes pre TASR reagoval splnomocnenec vlády pre podporu najmenej rozvinutých okresov Anton Marcinčin v súvislosti s kritikou primátora Šimka, ktorú vyslovil na tlačovej besede v pondelok (27.6.) v Banskej Bystrici.
Šimko konštatoval, že výjazdové zasadnutie vlády, ktoré sa uskutočnilo v piatok (24.6.) v Rimavskej Sobote, a s tým spojené vládne uznesenie „pre rimavskosobotský región s najvyššou mierou nezamestnanosti nič nevyrieši, že je to len politický cirkus“.
„Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s ním pri realizácii plánu,“ dodal splnomocnenec. Jeho stanovisko TASR poskytla Karolína Ducká, hovorkyňa ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja.
Podľa Šimka napríklad už v roku 2007, keď bolo zasadnutie vlády v Tisovci, bolo uložené ministrovi dopravy realizovať rýchlostnú cestu R2.
„Dnes máme rok 2016 a v novom uznesení vlády sa uvádza, že sa má pokračovať v príprave R2, konkrétne, že sa má spracovať ešte len projektová dokumentácia pre stavebné povolenie, do termínu 2018 až 2019? Tá cesta už predsa mala byť hotová,“ uviedol primátor.
Rovnako vyjadril počudovanie, prečo sa vládnym uznesením rieši napríklad rekonštrukcia pošty v Hnúšti, obnova prístreškov pre cestujúcich na železničných staniciach Jesenské, Rimavské Janovce, Likier, Hodejov, Šíd, Tisovec, či zrekonštruovanie vykurovania výpravnej budovy železničnej stanice Tisovec a obnovy železničných priecestí.

Súvisiace články

Aktuálne správy