Úrad začal správne konanie v sektore telekomunikácií

Protimonopolný úrad prešetruje koncentráciu, ktorá vychádza z nadobudnutia nepriamej kontroly spoločnosti Sandberg Capital nad firmou SK Consortium 2 S.a r.l. a ňou kontrolovanými spoločnosťami SK Holdco B.V.,Carduelis 2 B.V. a Benestra, s.r.o.

Protimonopolný úrad SR začal 22. júna tohto roka správne konanie v sektore telekomunikácií. Ako priblížila hovorkyňa PMÚ Adriana Oľšavská, úrad prešetruje koncentráciu, ktorá vychádza z nadobudnutia nepriamej kontroly spoločnosti Sandberg Capital, a. s. Bratislava nad firmou SK Consortium 2 S.a r.l., Luxembursko a ňou kontrolovanými podnikateľmi (SK Holdco B.V., Holandsko, Carduelis 2 B.V., Holandsko, Benestra, s.r.o., Bratislava, SR ).

Telekomunikačnú spoločnosť Benestra, ktorá predtým pôsobila pod obchodným názvom GTS Slovakia, kupuje slovenský investičný fond Sandberg Capital, ktorý sa s akcionármi firmy dohodol na kúpe celého podielu. Sandberg Capital kupuje firmu Benestra od konzorcia medzinárodných súkromných investičných spoločností, vrátane Innova Capital, Columbia Capital, HarbourVest Partners, M/C Partners, Oak Investment Partners a Bessemer Venture Partners. Títo partneri riadili spoločnosť od jej odčlenenia od GTS Central Europe v roku 2014.

Benestra je poskytovateľom telekomunikačných služieb na Slovensku. Primárne sa zameriava na firemných zákazníkov. V roku 2015 vygenerovala tržby vo výške 46,4 mil. eur a zisk EBITDA dosiahol 16,3 mil. eur. Do 31. mája 2014 bola firma súčasťou skupiny GTS Central Europe. Po prevzatí skupiny GTS Central Europe Deutsche Telekomom fungovala ako osobitný subjekt a od 1. decembra 2014 pôsobí pod značkou Benestra.

Sandberg Capital je správcovská spoločnosť spravujúca alternatívny investičný fond Sandberg Investment Fund založený ex-partnerom J&T Martinom Fedorom. Fond stavia na viac ako 20-ročnej investičnej aktivite tímu J&T Corporate Finance v oblasti corporate finance a private equity. Celkový objem transakcií, na ktorých sa tím Sandberg Capital podieľal, presahuje 500 miliónov eur. Portfólio investičného fondu zahŕňa investície do malých a stredných podnikov s atraktívnym potenciálnom rastu naprieč IT sektorom, poľnohospodárstvom a maloobchodným sektorom. V poslednom období sa Sandberg Capital dostal do pozornosti najmä prevzatím správy nad sieťou obchodov Terno, Moja Samoška a Hypernova.

Súvisiace články

Aktuálne správy