V Senci otvorili D1 Expo – Business Centre najmä pre čínske firmy

V seneckom D1 Expo – Business Centre začínajú pôsobiť prvé čínske firmy. Túto administratívnu a logistickú základňu pre mimoeurópskych výrobcov dnes slávnostne otvorili zástupcovia spoločností IPEC Group a D1 Solution.
Medzi prvými firmami, ktoré tu budú mať svoje biznis expozície, sú výrobcovia svetelnej techniky, sójových produktov, korčúľ, leteckých systémov a súčasťou centra sú tiež prezentácie regiónov Baoding a Lang Fang.
V komplexe našli svoje miesto aj slovenské firmy Protetika, Víno Nitra či Chateau Modra, ktoré už dnes pôsobia aj mimo Európy. Samotné centrum sa člení na sekcie technológie, gastro, maloobchod a výstavné priestory.
Administratívno-logistické centrum má v súčasnosti kapacitu 10.000 štvorcových metrov (m2) výstavnej a obchodnej plochy, v budúcnosti môže areál dosiahnuť až 100.000 m2. Dnes sa v Senci otvorilo prvých 1800 m2 priestorov. Doteraz investori do projektu vložili približne 10 miliónov eur.
„V D1 Expo – Business Centre sme pripravili pre našich partnerov 80 administratívno-výstavných jednotiek,“ priblížil riaditeľ skupiny IPEC Ivan Čarnogurský. Developer si sem zároveň presťahuje svoje kancelárie.
Spoločnosť D1 Solution zabezpečuje mimoeurópskym výrobcom servis pri vstupe na európske trhy od prípravy administratívnych záležitostí cez zázemie pri prezentácii produktov až po logistické, marketingové a obchodné riešenia.
Na predstavení novovznikajúceho centra sa zúčastnili aj veľvyslanec Čínskej ľudovej republiky v SR Lin Lin a vedúci ekonomickej sekcie Veľvyslanectva Spojených štátov amerických Liam Sullivan. Oficiálnu podporu projektu už v minulosti vyslovilo Ministerstvo hospodárstva SR a mesto Senec.
Vznik podobných centier orientovaných na európskych investorov plánuje IPEC Group ešte tento rok iniciovať v Číne v mestách Lang Fang v tesnej blízkosti Pekingu a Xuzhou. V príprave sú aj ďalšie dve čínske lokality.

Súvisiace články

Aktuálne správy