V biznis centre D1 sa usadili výrobcovia z Číny

Mimoeurópski výrobcovia tu nájdu plný servis, ktorý im umožní bezproblémový vstup na trhy v Európe.

Administratívnou a logistickou základňou pre mimoeurópskych výrobcov má byť projekt D1 Expo Business Centrum, ktorý v utorok otvorili v Senci. Medzi prvými spoločnosťami, ktoré tu majú svoje expozície, sú producenti z Číny a USA. Ide o výrobcov svetelnej techniky, sójových produktov, korčúľ, leteckých systémov, svoje prezentácie tu majú aj čínske regióny Lang Fang a Baoding. Svoje miesto si v centre našli aj slovenské firmy, ktoré už pôsobia aj mimo Európy, ako napríklad Víno Nitra alebo Chateau Modra.

"V D1 Expo Business Centre sme pripravili pre našich partnerov osemdesiat administratívno-výstavných jednotiek,“ povedal riaditeľ skupiny IPEC Ivan Čarnogurský, ktorá za projektom stojí. Investícia do biznisového mestečka podľa Čarnogurského dosiahla 15 miliónov eur. D1 Expo Business Centrum bude podľa neho obchodným mostom medzi Európu, Čínou a ďalšími regiónmi. Veľvyslanec Čínskej ľudovej republiky na Slovensku Lin Lin vyjadril nádej, že v budúcnosti príde do Senca oveľa viac čínskych firiem, ktoré si všimnú Slovensko. "Veríme, že toto nové slovensko – čínske centrum bude dôležitým miestom pre rozvoj vzájomného obchodu,“ povedal Lin Lin.

Komerčné aktivity v D1 Expo Business Centre zastrešuje spoločnosť D1 Solution, ktorá mimoeurópskym výrobcom poskytuje plný servis pri ich vstupe na európsky trh od prípravy administratívnych záležitostí, cez zázemie na prezentáciu produktov až po logistické, marketingové a obchodné riešenia.

Vznik podobných centier orientovaných na európskych výrobcov plánuje IPEC Group ešte v tomto roku iniciovať v Číne v mestách Lang Fang pri Pekingu a Xuzhou. V príprave sú aj dve ďalšie čínske lokality.

Súvisiace články

Aktuálne správy