Alipay má záujem o štvrtinový podiel v nemeckom Wirecard

Čínska spoločnosť Alipay chce vstúpiť do nemeckého elektronického platobného portálu Wirecard. Firmy rokujú o 25-% podiele, ktorý sa podľa týždenníka Bild am Sonntag môže časom zvýšiť. Informovala o tom agentúra DPA.
Wirecard sa k správe odmietol vyjadriť, jeho hovorkyňa však poukázala na vyjadrenia šéfa predstavenstva Markusa Brauna, podľa ktorých spoločnosť rokuje s viacerými partnermi.
Alipay prevádzkuje internetový platobný systém a jeho materský koncern Alibaba je najväčším internetovým obchodom v Číne. Wirecard a Alipay už spolupracujú na menších projektoch v Európe, prístup na čínsky trh ale Wirecard zatiaľ nemal. Spoločnosť podniká najmä v Indii, juhovýchodnej Ázii a Afrike, kde sú jej služby vzhľadom na neveľmi rozvinutý finančný sektor mimoriadne žiadané.
Na trhu sa už pred niekoľkými týždňami rozšírili špekulácie o záujme čínskeho investora o Wirecard, ktorého trhová hodnota dosahuje zhruba 5,1 miliardy eur. Nemecké technologické firmy opakovane vzbudzujú záujem čínskych investorov, napríklad výrobca mikroprocesorov Aixtron či výrobca priemyselných robotov Kuka.

Súvisiace články

Aktuálne správy