V Bánovciach nad Bebravou chce súkromný investor vybudovať bytové domy

Výstavbu piatich identických bytových domov a s nimi súvisiacej infraštruktúry plánuje v Bánovciach nad Bebravou súkromný investor. Náklady na realizáciu zámeru, ktorý počíta s vytvorením 100 nových bytových jednotiek pre asi 300 ľudí, odhadol na 500.000 eur.
Ako ďalej vyplýva zo zámeru, ktorý predložila spoločnosť Petronius Building, s.r.o., so sídlom v Trenčianskych Tepliciach na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA), každý z domov so štyrmi podlažiami by mal mať 20 bytov, a to jedno-, dvoj-, troj- a štvorizbových. Parkovanie rieši na vlastnom pozemku s kapacitou 142 miest.
Stavby sú koncepčne riešené ako bytové domy potenciálne využiteľné pre ponuku bytov Štátneho fondu rozvoja bývania a nachádzať by sa mali na pozemku o ploche 16.108 metrov štvorcových (m2), ktorý je v súčasnosti vedený ako orná pôda. Ich výstavba je v súlade s územným plánom mesta.
Svoj zámer investor odôvodnil prirodzeným nárastom počtu obyvateľov, ako i rastúcim dopytom o individuálnu bytovú výstavbu v Bánovciach nad Bebravou a okolitých obciach z dôvodu výhodnej polohy a dobrej dochádzkovej vzdialenosti. „Tento záujem je tak u domácich obyvateľov, ako u obyvateľov z blízkeho okolia,“ skonštatoval.
S výstavbou domov chce firma začať v auguste tohto roka, dokončiť ju o rok neskôr.

Súvisiace články

Aktuálne správy