Ako Cristiano Ronaldo, najlepšie platená športová hviezda, nakladá so svojimi miliónmi

, Business Insider Foto: TASR/AP;SITA/AP

Cristiano Ronaldo je v súčasnosti najlepšie plateným športovcom, zo mzdy v Reale Madrid mu ostávajú na konte milióny. Ale sú tu aj iné činnosti, takže mu zostáva skutočne veľa peňazí na míňanie. Na čokoľvek.

Ronaldo za ostatných 12 mesiacov dokázal zarobiť 88 miliónov dolárov, podľa informácií Forbes. Viac ako tretina z toho, 32 miliónov pochádza z obchodov so spoločnosťami, ako je Tag Heuer a Nike. Len za podporu značky Nike zhrabol viac ako 13 miliónov dolárov. Zmluvne je ale zaviazaný aj s Herbalife, Castrol, Samsung, a KFC. Tieto sponzorské zmluvy len dopĺňajú základ, ktorý vďaka mega-zmluvy s Realom Madrid, ktorý mu platí 50 miliónov dolárov ročne vrátane bonusov.

Ak by sa niekedy rozhodol opustiť tím Madridu, bude musieť zaplatiť klubu miliardu dolárov.

Za čo dokáže pri takýchto príjmoch najviac míňať? Jedným z jeho najväčších koníčkov sú autá, jazdí na Lamborghini Aventador, v hodnote 300 000 dolárov. Ale v garáži má údajne aj Bentley, Porsche a Mercedes, okrem iných značiek. Nezachádza s nimi v rukavičkách, v roku 2009 havaroval na svojom 320 tisícovom Ferrari, bolo to v Manchestri, kde vtedy hrával.

Domácnosť má v rámci exkluzívnej komunity v Madride, vilu za 7,1 milióna dolárov postavil architekt Joaquin Torres. Je to naozaj pekná. Nie je to jediná nehnuteľnosť, v roku 2015 kúpil apartmán vo štvrti Trump Tower, za 18,5 milióna dolárov. O vkuse ale vypovedá aj niečo iné, údajné má za 29 tisíc dolárov svoju vlastnú voskovú figurínu, samého seba tak môže stretnúť v hale svojej rezidencie.

Ronaldo je aj fanúšikom módy. Pohodlne sa cíti v drahých oblekoch, okrem iných má na mieru šitý od Armaniho, aj spodná bielizeň musí byť značková, navrhol ju Richard Chai. Jeho vcelku chlapčenský výzor je ale často atakovaný neprajníkmi. "Myslím, že preto, že som bohatý, krásny a skvelý hráč ľudia sú mi závidia. Nemám pre to iné vysvetlenie," vyjadril sa onoho času pre Guardian. Nehanbí sa prejavovať ľudsky, a dávať najavo city a emócie. Keď vlani vyhral Ballon d'Or, rozplakal sa.

Nemá problém venovať sa charite, stačí spomenúť dar pre portugalské centrum proti rakovine vo výške 165 000 dolárov, alebo 83 000 dolárov na operáciu mozgu jeho 10-ročného fanúšika.

Viac (nielen) o hráčoch na EURO 2016 prináša portál športky.

Súvisiace články

Aktuálne správy