Dolárový index sa nachádzal blízko štvortýždňového minima

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, britská libra, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Dolárový index sa nachádzal blízko štvortýždňového minima“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 7. júna (SITA, Reuters) – Dolárový index bol v utorok utlmený a nachádzal sa neďaleko štvortýždňového minima. Šéfka amerického Federálneho rezervného systému (Fed) Janet Yellenová sa totiž vyjadrovala opatrne a nešpecifikovala, či centrálna banka USA počas letných mesiacov zvýši úroky.

Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, mierne oslabil, a to na 93,832 bodu. Voči jenu dolár stúpol na 107,70 JPY/USD, čiže sa odrazil od mesačného minima 106,35 JPY/USD, na ktorom sa ocitol v pondelok. Euro oproti doláru nepatrne stúplo, a to o 0,1 % na 1,1370 USD/EUR a britská libra vzrástla o 1 % na 1,4595 USD/GBP, keďže dva prieskumy zverejnené v utorkovej tlači ukázali, že Briti tesne uprednostňujú zotrvanie v EÚ.

Poľský zlotý v utorok oproti euru stúpol na osemtýždňové maximum. Smerom nahor ho posunuli očakávania, že poľský zákon o konverzii hypotekárnych úverov vo švajčiarskych frankoch poškodí banky menej, ako sa predpokladalo. Do 12:57 SELČ zlotý vzrástol o 0,18 % na 4,3480 PLN/EUR. Maďarský forint posilnil o 0,04 % na 310,720 HUF/EUR a česká koruna si tiež prilepšila o 0,04 %, a to na 27,021 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy