Medtronic v štvrtom kvartáli s výnosmi 7,57 mld. USD

Za fiškálny rok 2016 dosiahla spoločnosť výnosy vo výške 28,83 miliardy USD

Spoločnosť Medtronic plc, pôsobiaca v oblasti medicínskych technológií, služieb a riešení pre zdravotníctvo, vykázala celosvetovo vo štvrtom kvartáli fiškálneho roka 2016, ktorý skončil 29. apríla, výnosy vo výške 7,57 miliardy amerických dolárov (USD). Po započítaní vplyvu negatívnych kurzových rozdielov na štvrťročné hospodárske výsledky Medtronicu to predstavuje 4-percentný nárast oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho fiškálneho roka. Ako firma priblížila, čistý zisk za sledované obdobie predstavoval 1,104 mld. USD, čiže 0,78 USD na akciu.

Za fiškálny rok 2016 dosiahla spoločnosť výnosy vo výške 28,83 mld. USD, čo predstavuje 42-percentný nárast, respektíve rast o 7 percent po započítaní vplyvu negatívnych kurzových rozdielov a zohľadnení vplyvu akvizície firmy Covidien na hospodárske výsledky Medtronicu v uplynulom fiškálnom roku. Čistý zisk za ostatný fiškálny rok bol vo výške 3,538 mld. USD, čiže 2,48 USD na akciu.

Medtronic pôsobí na Slovensku od roku 2001, a to formou priameho zastúpenia. Medtronic je medzinárodnou spoločnosťou so sídlom v írskom Dubline. Zaoberá sa medicínskymi technológiami, ktoré poskytujú celoživotné riešenia ľuďom postihnutým chronickými chorobami. Spoločnosť zamestnáva viac ako 85 tisíc ľudí po celom svete.

(1 EUR = 1,1154 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy