Začal tender na terénne úpravy pre Strategický park Nitra

Predpokladaná cena hrubých terénnych úprav pre Strategický priemyselný park Nitra je podľa štátnej spoločnosti MH Invest 110 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Štátna spoločnosť MH Invest, s. r. o. vyhlásila verejnú súťaž na hrubé terénne úpravy pre Strategický priemyselný park Nitra. Predpokladaná cena prác plánovaných na päť mesiacov je 110 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (132 mil. eur vrátane dane). Ako vyplýva z informácií zverejnených v utorok vo Vestníku verejného obstarávania, uchádzači môžu predkladať ponuky do 5. júla, rozhoduje najnižšia cena. Musia preukázať dosiahnutý celkový obrat za posledné tri hospodárske roky minimálne 100 mil. eur.

Budúci zhotoviteľ zabezpečí odstránenie, uskladnenie a odvezenie ornice zo staveniska, zhutnené štrkové vankúše a štrkové pilóty pod budovy, zhutnené štrkové vankúše pod cesty, dočasné staveniskové komunikácie, oplotenie ako aj dokumentáciu skutočného vyhotovenia stavby, manažment kontrolných dní a projektovej komunikácie v anglickom jazyku, environmentálny manažment a dokumentáciu na kolaudáciu stavby.

„Predmet zákazky je rozdelený z hľadiska miesta uskutočnenia prác na plochy,“ oznámil MH Invest. „Dodávateľ bude oprávnený začať práce na jednotlivých plochách predmetu zákazky len na základe výzvy objednávateľa v súlade so zmluvou o dielo,“ uviedla firma. Termíny uskutočnenia prác na jednotlivých plochách v závislosti od výberu zhotoviteľa sú priebežne do 1. septembra až do 15. novembra tohto roka. Strategický park Nitra – sever vznikne v katastrálnom území obcí Lužianky, Dražovce a Mlynárce. V strategickom parku pri Nitre bude umiestnený výrobný závod automobilky Jaguar Land Rover.

MH Invest zároveň začal verejnú súťaž na výstavbu finálnych inžinierskych sietí Strategického parku Nitra. Odhadované náklady týchto prác sú 13,48 mil. eur bez dane (16,17 mil. eur s daňou), trvať by mali deväť mesiacov, vrátane kolaudácie stavby. Lehota na predkladanie ponúk je aj v tomto prípade do 5. júla. „Zhotovenie stavby spočíva vo vybudovaní finálnej infraštruktúry inžinierskych sietí. Finálnu infraštruktúru predstavuje vybudovanie tlakovej kanalizácie odpadových vôd sekundárnych vetiev A, B a zberača, dažďovej kanalizácie pozostávajúcej z čerpacích staníc, gravitačnej, tlakovej kanalizácie s výustnými objektmi, verejného a zásobovacieho vodovodu, rozšírenie distribučnej siete zemného plynu A, B a chráničky dátových rozvodov,“ uviedol obstarávateľ.

Objekty dažďovej kanalizácie majú byť hotové do troch mesiacov od účinnosti zmluvy s budúcim zhotoviteľom, plynovody do štyroch, chráničky telekomunikačných a dátových sietí do piatich, vodovody do siedmich, splašková kanalizácia a chráničky telekomunikačných káblov do ôsmich mesiacov. Jednou z podmienok účasti je dosiahnutie celkového obratu za posledné tri roky v objeme najmenej 20 mil. eur. Vyžadujú sa referencie aspoň na jednu zrealizovanú výstavbu alebo rekonštrukciu kanalizácií alebo vodovodov minimálne za 500 tis. eur bez dane, inžinierskych stavieb vonkajších rozvodov nízkeho napätia za 100 tis. eur a inžinierskych stavieb plynovodov za 500 tis. eur.

MH Invest ešte koncom vlaňajška vybral za dodávateľa projektu a zhotoviteľa prác pre prípravu Strategického parku Nitra – sever spoločnosť Strabag Pozemné a inžinierske staviteľstvo, s. r. o. spomedzi ponúk štyroch uchádzačov. Použil pritom rokovacie konanie bez zverejnenia. Zmluvná cena dosiahla 123,1 mil. eur bez dane (147,72 mil. eur vrátane dane). Pôvodná predpokladaná cena bola 135 mil. eur bez dane.

Spoločnosť MH Invest, s. r. o. vznikla v januári 2007 ako dcérska spoločnosť ministerstva hospodárstva, od marca 2016 sa jej spoločníkom stalo ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Základné imanie spoločnosti v januári tohto roka vzrástlo z 8,33 mil. eur na 108,12 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy