Dolár oslabil voči jenu aj euru

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Dolár oslabil voči jenu aj euru“, rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 26. mája (SITA, Reuters) – Prudký rast jenu voči doláru v úvode ázijského obchodovania zabrzdil ďalšie posilňovanie dolára, ktorému sa počas dvoch týždňov darilo. Za relatívne málo likvidných podmienok v prvých minútach obchodovania v Tokiu veľký nákup posunul jen oproti doláru o viac ako pol percenta vyššie. Neskôr japonská mena trochu ustúpila na 109,99 JPY/USD, čo však stále znamenalo, že oproti predchádzajúcemu dňu bola vyššie o 0,2 %.

Euro si oproti doláru pripísalo 0,3 % a vzrástlo na 1,1178 USD/EUR, čiže sa dostalo do blízkosti stredajšieho dvojmesačného maxima. Díleri a analytici uviedli, že americká mena pravdepodobne nebude príliš posilňovať bez jasného potvrdenia, že v USA sa toto leto zvýšia úrokové sadzby.

Maďarský forint a poľský zlotý vo štvrtok oproti euru oslabili. Forint si do 14:29 SELČ odpísal 0,13 % a klesol na 314,370 HUF/EUR a zlotý si pohoršil o 0,14 % na 4,4150 PLN/EUR. Česká koruna si však prilepšila o 0,04 % na 27,024 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy