Slovenské elektrárne za rok 2015 vykázali čistý zisk 24 mil. eur

Spoločnosť Slovenské elektrárne (SE), a. s., vykázala vlani zisk pred započítaním úrokov, daní, odpisov a amortizáciou (EBITDA) vo výške 869 miliónov eur, čistý zisk 24 miliónov eur a investície vo výške 722 miliónov eur. Informovala o tom po dnešnom riadnom valnom zhromaždení (RVZ) spoločnosti jej hovorkyňa Janka Burdová.
V roku 2015 vyrobili Slovenské elektrárne elektrinu v objeme 19.707 gigawatthodín (GWh), z čoho bolo 19.259 GWh vyprodukovaných z vlastných zdrojov a 448 GWh z Vodnej elektrárne Gabčíkovo (VEG), Čunovo a Mošoň prevádzkovaných na zmluvnom základe do 9. marca 2015. Z prevažne kombinovanej výroby elektriny a tepla vyrobili Slovenské elektrárne, a. s., v uplynulom roku 838 GWh tepla pre teplárenské účely.
„Vďaka nepretržitému úsiliu o zlepšovanie efektivity a optimalizáciu nákladov bola spoločnosť schopná aj napriek zhoršujúcim sa trhovým podmienkam, udržať silné finančné prevádzkové výsledky a stabilný tok investícií,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Nicola Cotugno.
„Na tomto základe staviame našu istotu v úspešnú realizáciu plánu investícií na nasledujúce obdobie, v ktorom má jednoznačnú prioritu dostavba tretieho a štvrtého bloku atómovej elektrárne Mochovce. Zvýšenú pozornosť sme venovali aj využívaniu potenciálu nášho rastu na susediacich trhoch V4, ako aj poskytovaním inovatívnych služieb pre koncových zákazníkov,“ dodal.
RVZ zároveň zvolilo nového člena predstavenstva a nových členov dozornej rady spoločnosti. Členom predstavenstva sa opätovne stal Jozef Zlatňanský, nominant akcionára Enel Produzione S.p.A. Novými členmi dozornej rady sa stali Richard Paško, nominant akcionára Slovenská republika a William Hartert, nominant Enel Produzione S.p.A. Predsedom dozornej rady sa stal Richard Paško a podpredsedom dozornej rady bude Roberto Deambrogio, nominant Enel Produzione S.p.A.

Súvisiace články

Aktuálne správy