AXA v ČR a SR dosiahla vlani zisk 15 mil. eur

Finančná skupina AXA dosiahla v minulom roku v Čechách a na Slovensku zisk 15 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 60 %. “Nielenže sme v neživotnom poistení zaznamenali medziročný nárast predpísaného poistného o 12 %, ale podarilo sa nám aj prvýkrát od založenia neživotnej poisťovne dosiahnuť zisk,” povedal Sébastien Guidoni, finančný riaditeľ finančnej skupiny AXA pre ČR a SR. Objem aktív pod správou sa zvýšil o 2 % na 4,087 mld. eur.

V celkovej štruktúre produktov a služieb naďalej rastie význam segmentu rizikového životného a neživotného poistenia oproti sporiacim a investičným produktom. Nový obchod v segmente rizikového životného a neživotného poistenia vzrástol medziročne o 28 % a celkové poistné o 19 %. Podiel rizikového životného a neživotného poistenia na celkovej novej produkcii AXA v roku 2015 tak prekonal hranicu 45 %, zatiaľ čo v roku 2011 to bolo len 7 %.

AXA v Českej republike a na Slovensku pôsobí prostredníctvom penzijnej spoločnosti, životnej poisťovne, poisťovne so zameraním na neživotné poistenie, investičnej spoločnosti, na Slovensku ešte cez doplnkovú dôchodkovú spoločnosť a dôchodkovú správcovskú spoločnosť. Má viac ako 1,4 milióna aktívnych klientov a 520 zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy