Prešov obnoví miestne komunikácie skoro za tri milióny eur

Komplexnú rekonštrukciu miestnych komunikácií a križovatiek v Prešove v tomto roku zabezpečí stavebná spoločnosť Eurovia SK. Mesto ju vybralo na základe jedinej ponuky cez rokovacie konanie bez zverejnenia. Zdôvodnilo to tým, že ide o nové stavebné práce spočívajúce v opakovaní rovnakých alebo porovnateľných stavebných prác realizovaných pôvodným dodávateľom.

Prešov chce na komplexnú rekonštrukciu miestnych komunikácií a križovatiek v tomto roku vynaložiť 2,387 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (2,865 mil. eur vrátane dane). Tieto práce bude zabezpečovať stavebná spoločnosť Eurovia SK, a. s. Mesto ju vybralo na základe jedinej ponuky cez rokovacie konanie bez zverejnenia. Zdôvodnilo to tým, že ide o nové stavebné práce spočívajúce v opakovaní rovnakých alebo porovnateľných stavebných prác realizovaných pôvodným dodávateľom, pričom pôvodná zákazka bola zadávaná na základe verejnej súťaže.

„Predmetom zákazky sú stavebné práce realizujúce komplexnú rekonštrukciu a opravu a údržbu miestnych komunikácií a križovatiek na území mesta Prešov. Stavebné práce budú pozostávať z odstránenia starých vrstiev frézovaním, očistenia vyfrézovaného podkladu, vyrovnaním povrchu rozprestretím hmôt, aplikácii spájacieho postreku, z položenia asfaltových vrstiev a ďalších prác v rozsahu podľa súťažných podkladov a výkazu výmer,“ oznámilo mesto.

Spoločnosť Eurovia SK, a. s. bola založená v apríli 1992. Pod názvom Eurovia – Cesty, a. s. fungovala od júla 2005, po fúzii podnikov Cestné stavby, a. s. Košice a Slov-via, a. s. Poprad. Spoločnosť má súčasné obchodné meno od 16. decembra 2009, eviduje základné imanie 14,217 mil. eur a jej majoritným akcionárom je stavebná skupina Eurovia CS. Stavia na skúsenostiach a technologickom vybavení francúzskej skupiny Eurovia, patriacej do nadnárodného koncesno-stavebného koncernu Vinci.

Súvisiace články

Aktuálne správy