Skupina Gefco vlani zvýšila obrat o 3 % na 4,2 mld. eur

Zisk firmy pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) vlani dosiahol 131 mil. eur.

Francúzska logistická skupina Gefco zaznamenala minulý rok obrat vo výške takmer 4,2 mld. eur, čo v porovnaní s rokom 2014 znamenalo nárast o 3 %. Ako ďalej informovala spoločnosť, jej zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) dosiahol predchádzajúci rok 131 mil. eur, čo bolo o 18 % menej ako v roku 2014. Dôvodmi minuloročného poklesu zisku boli podľa firmy nižšie ceny ropy, silný nástup hospodárskej krízy v krajinách ako Rusko a Brazília a ťažkosti, ktoré postihli výrobcov automobilov v Latinskej Amerike a Rusku.

Skupina za tri roky vykázala peňažný tok vo výške 173 mil. eur s veľmi nízkym zadlžením. Gefco pokračovala v rozširovaní svojho zákazníckeho portfólia a pri medzinárodných priemyselných zákazníkoch dosiahla zvýšenie svojho výnosu o 9,5 %. „Skupina rozšírila svoje medzinárodné pôsobenie sprístupnením nových krajín a akvizíciou holandskej spoločnosti IJS Global, pričom rozšírila aj svoju ponuku nákladnej dopravy a zákaznícke portfólio,“ komentoval hospodárske výsledky predseda predstavenstva Gefco Luc Nadal.

Predchádzajúci rok spoločnosť otvorila štyri nové dcérske spoločnosti v Srbsku, Grécku, Vietname a Južnej Kórei, čím posilnila svoje medzinárodné pôsobenie v Európe a Ázii. Skupina Gefco, ktorá bola založená v roku 1949, ponúka tvorbu a implementáciu logistických schém pre výrobcov. Je prítomná v 150 krajinách sveta s 12 tisíc zamestnancami. Súčasťou skupiny je na Slovensku spoločnosť GEFCO Slovakia, s. r. o. so sídlom v Bratislave, vznikla v roku 2004 a má 450 zamestnancov. Služby poskytuje šesťsto klientom, vrátane automobilky PSA Peugeot Citroën v Trnave.

Súvisiace články

Aktuálne správy