Čistý zisk skupiny KBC bol lepší, ako sa očakávalo

V prvom štvrťroku belgická finančná skupina dosiahla čistý zisk 392 mil. eur, analytici predpovedali, že bude v sume 290 mil. eur.

Belgická finančná skupina KBC Groep za prvý kvartál vykázala lepší čistý zisk, ako sa očakávalo. Rast vkladov klientov, objemu úverov poskytnutých bankou a vyššie príjmy z poisťovacej činnosti totiž vykompenzovali zvýšenie daňovej povinnosti skupiny. Čistý zisk skupiny za január až marec klesol o 23 % na sumu 392 mil. eur, ale prekonal očakávanie analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí odhadovali, že bude v objeme 290 mil. eur.
Finančná skupina uviedla, že vklady klientov medziročne stúpli o 3 % a objem poskytnutých úverov vzrástol o 4 %. Pomohli tomu najmä trhy v Belgicku a Českej republike. KBC ďalej informovala, že v prvom štvrťroku uhradila dane v sume 335 mil. eur, čo bol rast z úrovne 264 mil. eur v rovnakom období minulého roka. Objem nesplatených pôžičiek v Írsku, kde KBC v uplynulých rokoch musela zaúčtovať sériu strát z úverov, sa znížil na 13,7 mld. eur z úrovne 13,9 mld. eur, na ktorej bol v záverečnom kvartáli

Do skupiny KBC patrí slovenská banka ČSOB. Do konca roka 2007 pôsobila ČSOB na Slovensku ako pobočka zahraničnej banky. Od 1. januára 2008 sa stala samostatnou akciovou spoločnosťou s vlastným predstavenstvom. Belgická skupina vlastní v slovenskej banke 100-percentný podiel na hlasovacích právach. Skupina ČSOB ponúka služby banky, KBC Asset Managementu, ČSOB Factoringu, ČSOB Leasingu, ČSOB Poisťovne a ČSOB stavebnej sporiteľne.

Súvisiace články

Aktuálne správy