Vznikla Slovensko-americká rada pre obchod a inovácie

vyšlo aj v DOM

BRATISLAVA 6. mája (SITA) – Pre rastúci dopyt po stálej platforme zameranej na obchod a inovácie zo strany amerických firiem na Slovensku a slovenských spoločností usilujúcich sa o vstup na americký trh vznikla Slovensko-americká rada pre obchod a inovácie (SABIC – Slovak Business and Innovation Council). Ako informoval tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí, je to spoločná iniciatíva slovenského veľvyslanectva, súkromného a neziskového sektora.

Medzi zakladajúcimi členmi sú niektorí z najúspešnejších predstaviteľov slovensko-americkej obchodnej spolupráce, ako napríklad ATT, Honeywell, Virtual Reality Media a ESET. Výkonným riaditeľom organizácie sa stal bývalý veľvyslanec USA na Slovensku Tod Sedgwick, predsedom predstavenstva je podpredseda spoločnosti Honeywell pre globálne vzťahy na vládnej úrovni a bývalý veľvyslanec USA v ČR Rick Graber.

Hlavnými cieľmi SABIC-u sú podpora obchodných a investičných aktivít, rozvoj slovenského start-up ekosystému prostredníctvom bilaterálnej spolupráce a zapájanie slovenských profesionálov v USA do tohto procesu.

Súvisiace články

Aktuálne správy