Zvolila nových členov predstavenstva, prioritou je duálne vzdelávanie

Slovensko-nemecká obchodná a priemyselná komora (SNOPK) si na svojom valnom zhromaždení zvolila nových členov predstavenstva. Informoval o tom dnes jej hovorca Markus Halt. V centre záujmu komory zostáva naďalej duálne vzdelávanie a iniciatíva Priemysel 4.0.
Novými členmi predstavenstva SNOPK sa stali konateľ spoločnosti Manz Slovakia Jürgen Knie a konateľka firmy Rettenmeier Tatra Timber Ingrid Benčová. Nahrádzajú tak Juraja Vodičku a Roberta Haubera, ktorí patrili do tohto zoskupenia od roku 2010 a 2011. Zhromaždenie potvrdilo tiež vo funkcii člena predsedu predstavenstva spoločnosti Volkswagen Slovakia Ralfa Sachta.
Prioritou SNOPK je duálne odborné vzdelávanie. Jej prezident Vladimír Slezák pripomenul aktivity komory a členských firiem, ktoré spolu so strednými odbornými školami vzdelávajú žiakov duálne. „Vyžadujú si vytrvalosť a veľa presviedčania u rodičov, učiteľov, a samozrejme, aj u mládeže samotnej. Bude to ešte dlhá cesta, kým nový vzdelávací systém citeľne a dlhodobo zlepší dostupnosť kvalifikovaných pracovníkov,“ uviedol.
Ďalšou ťažiskovou témou SNOPK je iniciatíva Priemysel 4.0. Slezák upozornil na to, aký ďalekosiahly vplyv má zapájanie internetu do priemyselnej výroby na celkový reťazec tvorby hodnôt. Komunikácia je podľa neho rýchlejšia, rozsiahlejšia, reakčné časy sa minimalizujú. Poukázal na nové možnosti, ale aj na skracujúce sa inovačné cykly. Komora preto víta, že vláda uznala význam tejto témy.

Súvisiace články

Aktuálne správy